Att spela heavy metal  

För att spela heavy metal så krävs det vissa instrument. Ett Heavy metal band består oftast utan minst en elgitarr, en elbas Guitarist on stage for background, soft and blur conceptoch trummor. För att spela heavy metal själv som hobby hemma, utan band, så är nog en elgitarr det bästa alternativet.

Det finns en mängd med högkvalitativa gitarrer på marknaden. Det finns dessutom en hel drös med sämre grejer. Det är inte alltid lätt att veta var man ska leta. Som gitarrist så brukar man ha en någorlunda stark hum om vad man vill ha men är man nybörjare så är det kanske inte lika lätt. Så du vill börja spela heavy metal men vet inte var du ska börja? Du vet kanske inte vilken typ av gitarr eller vilken typ av utrustning du behöver för att få det där hårda och tunga ljudet. Nedan listar vi några måsten och några generella tips.

  • Elgitarr

Det första och mest självklara steget att ta är givetvis att skaffa sig en elgitarr. Det finns som sagt en mängd olika gitarrer att välja mellan men några av de bästa elgitarrerna för heavy metal är Ibanez, Washburn, Dean, ESP, B. C. Rich, Jackson och Fender.

  • Förstärkare

När du har valt den gitarr som passar dig bäst så är det dags att skaffa en förstärkare. För att kunna få ut ljud av en elgitarr så är detta givetvis helt nödvändigt. Dessutom måste du kunna spela med distorsion, själva grunden i heavy metal-ljudet, och för detta krävs en förstärkare. Vad det gäller rekommendationer för förstärkare så är valet fritt, men det kanske är bra att påpeka att transistor-förstärkare är bättre än rör-förstärkare om man vill spela med distorsion.

  • Tabulatur

Sista steget, efter att du har ställt in ditt tunga och hårda ljud på din förstärkare och kopplat in din elgitarr så återstår bara att lära sig hur man spelar heavy metal. Det kan man enkelt göra genom att söka på gitarrsidor på nätet. På YouTube kan man dessutom hitta mängder av gitarrlektioner. Man kan även söka på tabulaturer för gitarr. Detta är en enklare variant av musiknoter som vem som helst snabbt kan lära sig att läsa.